Extra tillbehör

Vinterskydd till färist. Vi erbjuder också skydd till äldre färister. Tvärgrindar och grindar i olika bredder och höjder (kan måttbeställas). Du kan också få en gångpassage vid sidan av färisten.

Vinterskydd till färist

På vintern kan det bli problem eftersom snön som normalt lägger sig på körbanan i stället faller ner mellan färistens rör. Det kan göra det svårt att köra över färisten, så därför rekommenderar vi att man lägger på ett vinterskydd som binder snön, skyddar färisten och förhindrar en problematisk ”puckel” på körbanan.

Vinterskyddet består av en 8 mm tjock, blästrad och primer behandlad durkplåt. Varje plåt har 6 förstärkta fästpunkter med ett speciellt fäste för rören (se bilden). Det enda du behöver är en skiftnyckel eller skruvnyckel. Vi tillverkar också vinterskydd till äldre typer av färister.

Vi levererar alla delar till vinterskyddens fästen som tillbehör. Vi erbjuder även certifierade lyftverktyg som är godkända för lyft av 3 st. plåtar i taget.

OBS! Mutterdragare förstör gängorna på den rostfria bulten/axeln. Använd en momentnyckel i stället. Smörjspray ingår i köpet.

Grind med stolpe

Grinden med stolpe och stopp placeras vid sidan av färisten antingen som gångpassage eller reservlösning vid underhåll av färisten. Grinden är normalt 1 meter hög och har en bredd på 1, 2 eller 3 meter (kan även måttbeställas).

Varmgalvaniserad enligt NS EN 1462.

Tvärgrindar

Samma modell som grindarna men monteras direkt i färistens kortsida som en extra säkring. Standardlängden är 1×2 m men kan även måttbeställas. Varmgalvaniserad enligt NS EN 1462.